Kuijk Zaandam

 

 

download-php_ Escape to Capri resto 30772100

Slijpservice

Elke 1e dinsdag van de maand sturen we alle artikelen op, de zaterdag die erop volgt ligt het weer messcherp op u te wachten!

Elke 1e Woensdag van de maand sturen we alle artikelen op, de zaterdag die erop volgt ligt het weer messcherp op u te wachten!

De instrument-slijperij van Ingmar heeft haar oorsprong in de Duitse stad Solingen. Opa Walter Faust, die het ambacht meeneemt uit de staalwarenstad, begint in 1927 in Alkmaar een eigen zaak. 

Eén van Walter’s dochters, Ellen Faust, loopt begin jaren ’60 Guido Schneider tegen het lijf (N.B. ook in Solingen). Hij komt samen met Ellen naar Alkmaar toe en gaat in de leer bij zijn schoonvader Walter. Hij leert de fijne kneepjes van het vak en start al snel een eigen onderneming. In 1985 gaan Guido en Ellen verder aan de Gedempte Nieuwesloot. Dertien jaar later, in 1998, nemen hun zonen Jörn en Ingmar de onderneming over. Ingmar, die oorspronkelijk voor uurwerkmaker geleerd had, brengt nu zijn fingerspitzengefühl over op het instrumentslijpen.
Beste kwaliteit door gebruikmaking van vaststaande slijpmachines die ook in de meest vooraanstaande Solinger fabrieken (o.a. Henckels Zwilling, Wüsthof Dreizack) gehanteerd worden.
Toepassing van de zgn. Solinger Dünnschliff-techniek, N.B. ook bij de Japanse Global messen! Dit zorgt voor langdurig soepeler snijden en tevens kunnen de messen langer scherp worden gehouden met een aanzetstaal. Deze techniek is een stuk moeilijker dan andere handslijptechnieken en daarom slechts door een beperkt aantal vakmensen toepasbaar.
Uw keukenmessen worden bij het “krop-gedeelte” niet onnodig veel en ook niet hol geslepen, zoals vaak door gereedschapslijpers gedaan wordt. Lemmetten worden, afhankelijk van toepassing, plank-aansluitend geslepen. Ook de allerkleinste instrumenten, zoals pergamanoschaartjes en pedicuremesjes zijn bij de instrumentslijper in juiste handen.

Elke 1e Woensdag van de maand na 12 uur worden de artikelen verzonden naar onze professionele slijper Ingmar. En de zaterdag die hierop volgt kunt u uw keuken en tuinhulpjes weer ophalen.

Richtprijzen meest voorkomende voorwerpen:

Keukenmessen (o.b.v. lemmet 20 cm)             v.a.€  6,00

Tafelmessen                                                v.a.€  3,00

Huishoudscharen                                          v.a.€  8,00

Stofscharen / maaimessen                             v.a.€  13,00

Kappers/ trimscharen                                   v.a.€ 22,00 / 27,00

Kaasschaven                                                     €  6,00

Aanzetstalen opruwen                                  v.a.€  10,00

* exclusief eenmalige verzend-, handling kosten a €2,50 per pakket. Voor meer informatie verwijs ik u door naar de winkel.

Eerst volgende verzenddatum:

2019

Woensdag 10 Juli voor 12 uur-> Zaterdag 13 Juli

Augustus kan afwijkend zijn ivm zomervakantie

Woensdag 11 September voor 12 uur -> Zaterdag 14 September

Woensdag 9 Oktober voor 12 uur -> Zaterdag 12 Oktober

Woensdag 13 November voor 12 uur -> Zaterdag 16 November

Woensdag 11 December voor 12 uur -> Zaterdag 14 December

 Ivm vakantieperiodes kunnen de inleverdata afwijken.